onsdag 9 mars 2011

R.I.P Master 850



Master 850 är död

23-årige avelsmatadoren Master 850 hittades på onsdagsmorgonen död i sin box på Flyinge.

- Igår gick han i hagen på Flyinge och deltog i seminkursen som den värdiga läromästare han var på alla områden. I morse fann Flyinges personal en av världens bästa dressyrförärvare död i sin box. Master har lämnat oss, berättar ägaren Birgitta Kjellin.

Master har varit pigg och alert, en ytterst välmående pensionär och aktiv på de områden han kunde vara med.
- Vi vet inte vad som kan ha hänt men Master har ju uppnått en ansenlig ålder och det är inget onaturligt i hans bortgång. Master kommer att begravas på Flyinge, det finns ingen anledning att obducera honom, berättar Birgitta.

Master 850 (e Ceylon u Bellis e Iran) föddes 1988 hos Poul Erik Lang i Eslöv, och växte sedan upp hos Stall Ifverson. Den populära avelshingsten ägdes av Birgitta Kjellin Häst AB och Kyra Kyrklund, som red Master till segrar i internationell Grand Prix dressyr - på 21 starter blev det 18 vinster.

Master är den svenskfödde hingst som ligger och har legat högst på
världsrankingen som dressyrförärvare, och 2006 fick han sin Elitutnämning. Master ligger fortfarande på topp 30 i det svenska BLUP-indexet.

Efter Master finns mängder av framgångsrika avkommor, bland annat hingsten Tip Top 962, som exporterats till USA och representerade landet vid VM 2006. Även sonen Max, som också han tävlats av Kyra, har haft stora framgångar vid mästerskap och internationella tävlingar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar