söndag 21 augusti 2011

Grattis


Där satt den! Ett EM-brons smakade inte alls dumt för Sveriges stolthet Patrik Kittel. Foto: Jan Gyllensten.

EM-brons till Patrik Kittel
EM I DRESSYR, ROTTERDAM: Piaff och passage av högsta klass gav Patrik Kittel ett EM-brons. Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit slutade på 70,571 procent och hamnade sist bland de 15 ekipagen.



Många kände sig kallade, 15 var utvalda att starta EM-finalen i dag. Två svenskar har lyckats ta sig hela vägen till denna dressyrgiganternas kamp.

Patrik Kittel och Watermill Scandic H.B.C briljerade med sin piaff och passage. Ekipaget belönades med några tior och flera nior i en uppvisning som var både energisk och harmonisk. Det blev 83,429 procent och upp i ledning när fyra ekipage återstod - något som visade sig hålla ända fram till bronsmedaljen, bakom EM-drottningen Adelinde Cornelissen och EM-kungen Carl Hester.

Först ut av svenskarna var Tinne Vilhelmson Silvfén och Favourit. Precis som tidigare under mästerskapet var piaffen den stora stötestenen. Favourit hade det kämpigt och detta drog också ned betyget för övergångarna mellan passage och piaff. Det blev ockå en miss i ett byte. Annars var domarna ganska eniga om att serien med ettor var bra, liksom passagen.

Ekipaget slutade på 70,571 procent och ligger sist av dem som har startat hittills.
- Det var inte min show i dag, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till Svenska ridsportförbundet.

Tyskland hade inget ekipage på pallen i GPS. Kanske har landets ekipage satsat allt krut på det "riktiga" mästerskapet, küren, i sina förberedelser. Matthias Alexander Rath var iallafall tydlig med att han skulle arbeta för att förbättra sin och Totilas kür efter julitävlingarna i Aachen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar