torsdag 25 augusti 2011

Hopplaget klart till EM


Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Angelica Augustsson och Henrik von Eckermann - där har vi hopplaget som ska ta Sverige till OS via EM i Madrid.





Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard Johnsson står för mängder av mästerskapsrutin, och båda fanns med när Sverige tog ett EM-silver 2001.
Igår meddelade Rolf-Göran att han väljer OS-tvåan Ninja La Silla till EM.
- Ninja har varit i jättebra form hela sommaren och gått flera stora tävlingar. Man vet vad han kan och jag vill ge honom en chans till att gå ett mästerskap, säger Rolf-Göran i ett pressmeddelande.

Malin Baryard Johnsson rider hingsten H&M Tornesch och Angelica Augustsson tar sin världscupvinnare Mic Mac du Tillard.
- Det ska bli väldigt roligt att rida EM och jag är jätteglad över att ha fått förtroendet att representera Sverige vid ett mästerskap, säger Angelica Augustsson.
Mic Mac ska även gå de fyrstjärniga tävlingarna i Münster, Tyskland.
- Hon är i väldigt fin form just nu så det känns bra inför EM, säger Angelica.

Henrik von Eckermann har fått förtroendet att rida chefen Ludger Beerbaums topphingst Coupe de Couer.
- Det är en häst med extremt mycket kapacitet som är väldigt trevlig att rida på. Det är jättesnällt av Ludger att ställa honom till förfogande, det är inte som att han har tio andra GP-hästar som står och väntar i hörnen, säger Henrik von Eckermann.

Och förbundskapten Sylve Söderstrand tackar och tar emot.
- Det är fantastiskt generöst av Ludger Beerbaum att ge Henrik den här chansen. För oss innebär det en rejäl förstärkning till ett redan starkt lag med Ninja, Tornesch och Mic Mac, så chanserna till framgångar på EM och ett OS-kval har definitivt inte minskat genom det här.

Sylve Söderstrand kommer inom kort att ta ut en reserv till laget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar