onsdag 9 november 2011

Avel på Flyinge räddas



Avelsverksamheten på Flyinge är på väg att räddas. En grupp av trav– och galoppmänniskor satt i ett möte i måndags och mycket pekar på att gruppen går in och säkrar verksamheten.

– Vi har inte synat ekonomin i sömmarna, men jag upplevde mötet som väldigt positivt, bekräftar Marianne Lilja–Wittbom, vd på Flyinge.

Det är redan klart att det blir ett telefonmöte inom den närmaste tiden och gruppen ska sedan träffas igen. Tanken är att Flyinge ska bli ett "National stud" med hingstar från trav, galopp och varmblod och om allt går enligt planerna hoppas Flyinges vd att hela affärsuppgörelsen ska vara klar innan jul.

Men gruppen, där bl a den kände travtränaren Lutfi Kolgjini lär ingå, är inte den enda tänkbara lösningen. Det finns också intresse från Tyskland för att ta över avelsverksamheten och Marianne Lilja–Wittbom planerar att resa till Tyskland nästa vecka för att diskutera villkoren.

Även när det gäller kontakter med galoppen har Flyinges ledning agerat. Wido Neuroth, den norske championtränaren som är på väg att flytta till Sverige, planerar att besöka anläggningen i samband med Jägersros galopptävlingar till helgen.

– Vi har lämnat en offert till honom, men han önskade att vi kunde bygga en träningsbana och det kan vi inte göra under rådande omständigheter, förklarar Marianne Lilja–Wittbom. Men han vill i alla fall titta på anläggningen och möjligheterna.

Klart är också att Blommeröd, avelsanläggningen strax utanför Höör, gärna ser Wido Neuroth som hyresgäst. Neuroth själv kommer gärna till Jägersro, men avvaktar för att se vilka möjligheter som bjuds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar