tisdag 3 januari 2012

Storm & Regn




Det har ta mig tusan stormat och regnat hela hösten och den så kallade vintern här i Flädieland. Så fort man hoppar av glädje för det är vindstilla så börjar det igen. Är så himla trött på detta nu.

Gångarna till hagarna Och våra hagar är värre än någonsin. Rena rama lervällingen och hästarna ser inte mycket bättre ut. Lera från topp till tå, tur vi har den bästa spol spiltan med både varm och kallvatten så vi åtminstone kan spola deras magar och ben och fötter.

Spelar typ ingen roll att man har täcke som täcker det mesta av hästarna för leran letar sig in överallt.

Det mest fantastiska är att lösdriften faktiskt håller sig helt ok och tjejerna är renast av alla hästarna här på gården =-)

I eftermiddag/kväll/natt är det nu dax för storm nr...? ingen aning, har tappat räkningen. Så alla hästarna fick komma in tidigt fast dom knappt varit ute alls idag då dom bara var ute några timmar i förmiddags och någon timme efter vaccineringen.

Tjejerna är smarta nog och håller sig i sitt varma vindskydd, skönt annars hade denna svensken haft så förbaskat dåligt samvete så det hade blivit svårt för mannen
min att stoppa mig från att ta in dom över natten ;-)

Stackars ZaZa såg ut att frysa lite när hon kom in så nu hon står med det tjockaste & mysigaste fleecetäcket vi har här på gården med lika tjock och mysig hals, gissa om hon njuter =-). Har letat fram likadant täcke som Bazze och Buz har som hon ska får ha i hagen här hädanefter, jag litar inte på vädret och jag vill absolut inte att hon skall går ute och frysa!

Nu blir det Taco & film kväll här. Lite mysigt är det ju allt att höra regnet och vinden utanför fönster och dörrar och själv krypa upp i soffan med en gosig filt.

Ta hand om Er ute i stormiga SkåneLand, vem vet kanske drar den rakt över hela Sverige, så håll i hatten där ute =-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar