måndag 13 februari 2012

Dödsorsaken klar – så dog Whitney



Nu skriver TMZ att Whitney Houstons familj fått beskedet att hon dog av en kombination av alkohol och lugnande tabletter.

Samtidigt växer skräcken för att tragedin ska skörda ytterligare ett offer.


När polisen genomsökte svit 434 på Beverly Hilton hittade de flera receptbelagda preparat. Enligt TMZ fanns bland annat Lorazepam, Valium och Xanax, tillsammans med starka sömnmedel.

Och tabletterna, i kombination med alkohol, verkar vara det som blev 48-åriga Whitney Houstons död.

Vatten i lungorna

TMZ uppger nu på sin sajt att de första obduktionsresultaten har kommit, och att sångerskans familj är informerade om vad de visar.

En källa inom familjen berättar för TMZ att Whitney Houston, enligt rapporten, hade vatten i lungorna, men inte tillräckligt mycket för att hon skulle drunkna. Man tror att hon var död redan när kroppen sjönk under vattnet i badkaret.

Mostern hittade henne

Källan berättar vidare att det var sångerskans moster, Mary Jones, som hittade henne i badkaret. Hon hade varit inne i sviten och lagt fram på sängen den klänning sångerskan skulle bära den kvällen. När det var gjort lämnade hon hotellrummet.

När hon återvände en halvtimme senare var klänningen fortfarande orörd.

Mary Jones gick då in i badrummet, hittade sångerskan, kallade på hjälp och började med hjärt-lungräddning.

Fruktar för Bobbi Kristina

Whitneys 18-åriga dotter, Bobbi Kristina, befann sig i hotellets lobby när sångerskan hittades. People Magazine skriver att hon var ”utom sig” och att hon sedan försökte ta sig in i rummet medan ambulanspersonal försökte återuppliva sångerskan.

– Bobbi Kristina skrek ”Vad är det för fel på henne?! Vad är det för fel på henne?!” om och om igen, säger ett ögonvittne till tidningen.

Två sjukhusbesök på ett dygn

Vid 23-tiden på kvällen hämtades 18-åringen av ambulans, efter att hon ”brutit ihop fullständigt”. Hon släpptes efter ett par timmar men var tillbaka på sjukhuset mindre än tolv timmar senare, då hon fått ytterligare en panikattack.

Nu är skräcken stor hos Whitneys mor, Cissy Houston, 78, att även hennes barnbarn ska gå samma mörka öde till mötes. Oron verkar delas av Bobbi Kristinas far, Bobby Brown, som i natt avbröt sin pågående turné för att åka till Los Angeles och vara med dottern.

Familjen planerar nu att så snart som möjligt, förmodligen redan i morgon, flyga Whitney Houstons kropp till Atlanta, där man ska begrava henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar