måndag 13 februari 2012

Stjärnans karriär kan vara över


Superhästen Ready Cash förlorade storloppet Prix de France under söndagen.

Nu kan hästens karriär på tävlingsbanan vara över.

– Det här var kanske hans livs sista start, säger experten Anders Lindqvist i Vinnare söndag i TV4.


Årets Prix d´Amérique-vinnare Ready Cash jagade ny seger i Frankrike under söndagen. Hästen gick ut som storfavorit i storloppet Prix de France. Den här gången fick dock hästen och kusken Frank Nivard se sig slagna – istället var det Royal Dream som vann efter att ha haft ledningen från start till mål.

Ready Cash fick ett lopp utvändigt om ledaren och orkade inte sista biten.

– Frank Nivard var jättebesviken. Han tyckte inte att det var samma häst. Han tyckte att hästen var trött, sliten och och det var ingen gas eller tryck från start. I uppförsbacken var det inte alls samma häst och han avslutade inte som han brukar. Allt var åt skogen, säger experten Anders Lindqvist i TV4.

”Måste köra med marginal”

Efter loppet kritiserade experten Anders Malmrot kusken Frank Nivards insats. Anders Lindqvist försvarade dock Nivard.

– Han är ju så hästen, man måste köra med lite marginal och man ska inte komma först med honom. Han tycker inte om att komma först, så man söker ryggar med honom. Men den rygg han fick var för dålig. Iceland kröp ner och Orlando Sport är inget att hålla i handen, så där blev det fel. Han kanske skulle ha värmt hästen mer och de gjorde knappt någon provstart. Det idealiska nu i efterhand vore om han tagit ledningen och släppt till Royal Dream, men nu blev det helt fel, säger Lindqvist.

”Behöver paus”

Anders Lindqvist berättar att det här kan ha varit hästens sista start i karriären.

– Jag skulle förvåna mig om han startar något mer. Hästen behöver en paus och då finns det ingen tid att komma tillbaks. Det här var kanske hans livs sista start. Men samtidigt är det tråkigt att dra sig tillbaka som en förlorare.

– Är inte hästen bra så vill man inte riskera något. Han har ett fantastiskt högt avelvsärde och har bra meriter. Han behöver inte bevisa något mer. Hans stora värde är som avelshingst. Hans avkommor, som är är två år, flyger fram här på Grobois. Man vill inte riskera att något går snett, säger han i TV4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar