tisdag 22 maj 2012

Middagstips



Jag bara älskar kycklingfrikassé. Visst det tar lite tid att göra men gudars så gott det blir. Värt varenda minut vid spisen. Varför inte passa på och göra en frikassé en grå tråkig dag när solen gott i ide?

 kycklingfilé, i munsbitar
 morötter, skalade, hackade i småbitar
 béchamelsås 
 kycklingbuljong
 kycklingbuljongtärning
 
hackad dill 
 ättika (men börja i det lilla, glöm inte det!)
 maizenaredning
 socker
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak

 Koka kyckling tillsammans med morötterna och kycklingbuljongen.
 Lägg detta i béchamelsåsen och en del av kycklingfonden som du kokat kycklingen i 
Vänta dock med att lägga i dillen tills det är dax att servera frikasséen
  Smaka av.
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar