måndag 25 juni 2012

Björkhaga Stuteri


Var uppe med tuppen i morse. Mio skulle upp och få i sig frukost och efter det åke kladerna på i ett nafs sen for han till dagis =-). När mannen kom tillbaka hämtades ZaZa in och borstades samt fick ett tjockt lager propolis på hennes rivna mule. Mycket uppskattat ;-). Sen lastade vi vår fina tjej och åkte till Björkhaga för att köra en extra koll eftersom vi inte hittade något embryo i Fredags.

När vi kom upp träffade vi Maths och Mattias som kollat sitt fina sto som konstaterats dräktig med Cardento men som dom tyvärr fick spruta bort då ägget inte såg ut som det borde. Så Tråkigt. Hoppas det går bättre på nästa försök=-). Lycka Till!

Fick dock träffa Marina Björkmans fina Main Micro och hennes sto föl Main Chili e. Cabachon
Mamman Main Mirco är Marinas fina Elit sto som lämnat bl.a. Cadence som gick WC i Geneve o vunnit flera GP hoppningar i USA. Detta fina sto skall betäckas med Casino e. Capitol I -Caletto II-xx, tävlad av Mikael Aabo , mödernet släkt med Cumano. Kommer bli intressant att se denna avkomma nästa år. Lycka till!

ZaZa kollades och som jag antog hade hon inte något embryo utan ett stort fin ägg så ikväll skall hon sprutas igång och på Onsdag semineras hon igen. Tredje gången gillt ;-). Carina berättade dock att av 7 frysseminerade sto hade 5 tagit sig, lysande och glad info. Nu har Carina fått (sperma)strå från 2006 från  Cardento som då var mycket yngre  =-).

Känns bra och jag tror faktiskt att vi kommer lyckas nu. Hur som haver kommer jag INTE byta hingst utan kör på med något försök till. Skam den som ger sig eller som Carina sa: Väntar man på något gott... Nu får det bli som det blir ... Är ändå lyckligt lottad med två dräktiga sto hemma som tog sig på första försöken, duktiga tjejer =-)

Ha en bra dag alla fina läsare! Ta hand om Er och era nära

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar