onsdag 18 december 2013

Julstök.

Ledsen för dålig uppdatering men det har varit mer eller mindre kaos här med bygge, reparationer och julstök.

Jag har hunnit med en super rolig Julfest, middagar med underbara vänner, mysiga luncher och en hel del Glögg ,som grädde på moset.

Givetvis har vår otur med våra maskiner fortsatt in i det sista. Men nu är maskinerna lagade och går bättre än innan. Detta innebär att stallbygget är kraftigt försenat vilket näst intill gett mig magsår.
Men nu är vi på gång igen och i morgon kommer äntligen betongbilen så vi kan fixa betongplattan till stallet och hösilage förrådet.

Jag har hunnit med att köpa ALLA julklappar, hör och häpna,det har väl aldrig hänt förut att jag varit ute i så god tid =-) Hahaha. Alla utom en julklapp är inslagna. Vi har bakat lussekatter och en massa julgodis. Idag ska det sista lilla julpyntet upp, vill inte ha upp för mycket men lite så där svenskt Lagom så Mio blir nöjd och kan känna riktig Julkänsla. Vi skulle fixat pepparkakshuset igår men vi hamnade i latkoma så det får bli i morgon istället då vi ska fira svärmor ikväll. På Fredag ska vi bege oss iväg och hugga en gran som (också) kommer pyntas mycket sparsamt. Känner att julen i år mest är ett onödigt ont då vi har 2000 andra mycket viktigare saker att lösa men för Mios skull vill vi såklart göra det bästa vi bara kan. Och med lite tur kommer lillkillen bli 100 % nöjd ;-).

I Måndags kom bästa Agneta och vaccinerade fölen. Alla 4 blev vaccinerade och dom skötte sig galant. Stolt man kan bli även om hälften av fölen inte är våra egna.

Så fort utestallet är färdig byggt och Julen är firad åt alla håll och kanter med släkt och vänner så kommer vi att åka och hämta hem vårt efterlängtade sto - Årets Julklapp =-). Chilli kommer hem för Jul & Nyårs vila den 23/12. Kommer då även se när Olof rider och hoppar honom vilket han ville göra innan hemfärd. Det går bra för Chick hos M&M. Maths har ridit henne löst men tyvärr har vår fina Isprinsessa fått problem med någon tand så idag kommer Eva Falbrink och ska titta och behandla henne. Hoppas det går smidigt och är lättfixat. Maths vill rida henne lite till innan hemförd Men vi får såklart se vad Eva säger om hennes mun troligtvis kommer hon behöva vila efter behandlingen  och i så fall är det väl lika bra att även vår fina Isprinsessa kommer hem på lite Jul och Nyårs vila - Vi får se. Och som sagt boxarna måste upp innan vi kan ta hem alla hästarna =-). Chillis box är såklart ledig. Planen är att B2, som börjat bli ordentligt hingstig (både bits och dummar sig så fort han ska gå förbi något sto)och Buz och små hästarna kommer stå i uteboxarna och Chilli och Bazze och stona kommer stå inne i "stora" stallet. Bazzes och Chillis boxar ligger mittemot varandra med en bred gång mellan dom och stona och detta fungerar jätte bra. B2 kommer flyttas ut då han inte klarar när tjejerna är här och håller på med sina sto. Då går han i taket och får ingen ro överhuvudtaget så jag tror att denna lösning blir bäst för alla. Den fjärde uteboxen kommer vara tom och detta kommer den förhoppningsvis fortsätta att vara då den är till för om någon häst skadar sig ute på lösdriften och behöver komma in på box. Planering in i minsta detalj är det som gäller här =-)

Nä nu måste jag sätta fart här. Ni får ha det så bra och ta hand om Er!
JulGodis

Våra LusseKatter =-)


Lycklig Mio





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar