fredag 6 december 2013

Otäcka Sven

Har besök av otäcka stormen Sven och som det ser ut nu och verkar han inte vara villiga att ge sig härifrån än. Var vaken till 4 inatt för att ha koll på våra coola lösdrifthästar som trots Sven mest stått och käkat hösilage i natten. Inte ens fölen brydde sig om Sven som ryckte och slet i allt häromkring.

Efter några få timmars sömn och morgonljusets strålar börja lysa upp  FlädieLand var det dax att gå ut och kolla hur mycket som blivit förstört under natten. Vi visste att även om vi klarade oss fria från skador i förra stormen så gör man garanterat det inte två gånger. Det hade vi rätt i. Dock var det inga skador som kunde skada våra hästar vare sig på box eller i lösdrifterna.

Det vi råkat ut för är två försvunna sopstunnor, ett skadat stalltak, hagar som rasar, ridbanestaketet som gett vika, stora grenar som slitits av, hösilageplast överallt, takpanna som fallit ner, halmbalar som rasat ner mot staketet som la sig en del. Ja lite kaos är det allt men inget som man inte kan fixa snabbt och lätt.

Mannen har redan fixat hagarna, hästarna är nu ute så vi kan fixa stallet. Lars vår underbara granne är här och hjälper oss med att ta fram halm, hösilage och ge stona nytt hösilage då vår lastare har havererat och vi nu väntar på reservdelar.

Denna veckan har inte gått vår väg, haveri på haveri har gjort att vi inte fått mycket gjort här och som krydda på allt så kom Sven på besök - Ja ja livet kunde vart värre.

Ute viner Sven fortfarande fram, nu tillsammans med en massa snö till Mios lycka. Ett tag haglade det också.

Lyckligast idag är nog Mio som får bli hemma från dagis. -Det är ju ändå Fredag mamma, så det gör inget att jag får vara hemma med Er i dag och hjälpa er i stallet. -OK =-D

Ikväll ska jag på julfest med mitt gamla UBdirekt. Ska bli så roligt att träffa grabbarna igen, har allt saknat dom en del måste jag erkänna. Vi ska till Glasklart i Malmö.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar