söndag 1 december 2013

Söndag

Idag har vi äntligen skiljt sto och föl åt. Vilket gick super bra. Alla tre små busungar har lek och stojat och käkat och myst i vindskyddet och allt går jätte bra =-)Dom är så duktiga både sto och föl, inget stirrande eller gnäggande överhuvudtaget.

Idag fick vi besök av en tjej, Camilla , som frågande efter lösdrift till sitt hingstföl och givetvis är hon och henns föl varmt välkomna hit till oss. Tror Emmerzon kommer bli väldigt glad åt utjämningen mellan sto och hingstar här bland fölen i vinter, hahaha. Camilla har varit och hälsat på oss idag och hennes föl kommer på Onsdag el Torsdag. Och med lite tur kanske Camilla även kommer rida Bazze någon dag i veckan då hon mist sin dressyr häst för ett tag sedan mycket hastigt och tråkigt. Nu har hon endast sin påläggskalv kvar så det kommer ju ta några år innan det blir ridning på den. Vi får se hur det blir men Camilla lät intresserad när jag frågande henne om hon skulle vilja rida Bazze någon dag i veckan =-) Alltid roligt med nya människor och nu känns det som vi blivit ett bra gäng här på ChampagneGården. Stallet är nu fullt och så även lösdrifterna med undantag för en box som kommer hållas tom om någon häst på lösdrifterna skulle bli sjuka eller skadade.

Tror inte jag lagt in någon bild på slutresultatet av vårt nya vindskydd och det vindskydd vi byggt ut så här kommer någon bild på det. Både vi och hästarna är mycket nöjda & glada över dessa projekt =-)


Fölens vindskydd

Stonas Vindskydd
Nu skall vi käka lite god Söndags middag bestående av en God Silla Macka och därefter Hjortgryta med potatisgratäng och till dessert blir det kladdkaka med lite vispad grädde - Mums =-) Ha en mysig 1:a Advent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar