lördag 11 januari 2014

Tjolahopp

Nu är äntligen vår platta färdiggjuten - Å bra blev det! Så i morgon eller på Måndag bygger vi det sista på nya stallet =-). Plattan måste bara härda lite först =-)
Dagens Miljöträning för alla hästarna. Bella brydde sig minst
Veckan som gott har varit lite ris och lite ros. BossaNova som fått en hovböld, förmodligen av att hon själv har trampat sig på ballen blev först bättre och bättre för att igår bli sämre igen. Så efter att Hanna kollat och tryckt ut var från hennes fot och konsulterat med vår veterinär Agneta så togs beslut om att BossaNova behövde få lite extra hjälp och eventuellt då bli körd till HGB djursjukhus. Dock så höll inte HGB med oss för deras hovslagare hade minsann slutat för dagen och skulle såklart inte vara tillbaka fören på Måndag vilket innebar att dom inte kunde göra mer än att sätta henne på antibiotika. Så efter mycket om och men så kom Camilla (BossaNovas ägare) med sin veterinär Ursula Palm  som tittade och  gjorde rent hoven samt la om ett hovbandage som BossaNova nu ska stå med en vecka. Nu hoppas vi att hon inte får puls i benet, blir svullen eller får feber eller blir block halt för då måste vi värdera om henne... Håll tummarna att finingen blir frisk nu! vill tillägga att bölden öppnat sig på absolut bästa plats och att det bästa är om BN får möjlighet att läka ut detta själv och då slipper flyttas till djursjukhus eller dyl.
Bazze den store blev skodd i Tisdags och efter att vi firat Mattias och skulle kvällsfodra hästarna stod han på 3 ben och hade väldigt ont i sin fot. Han hade av någon anledning stått och sparkat i väggen så skon till sist släppt och skokappan gått in i hans fot. (Inte första gången han får kåpan i foten- Bazze och hans fötter skulle jag kunna skriva en bok om). Så det blev till att dra av skon tvätta med lite koksaltlösning, blödningen hade redan stoppat, och sedan bandagera honom. På Onsdags morgonen ringde vi in Agneta som kom och tittade på Bazze, BossaNova samt passade på att vaccinera 5 av våra sto och B2 vilket hon ändå skulle gjort dagen efter. Bazze blev satt på penicillin i 5 dagar och så la vi om hans hov ordentligt samt drog några varv med silvertejp på honom då han är en jäkel på att få av sig bandage från hans fötter. 2 dagars boxvila har han tvångs fått vilket har varit en pärs i sig  då han hatar att stå inne. Å då hade han 2 st hästar som sällskap men det hjälpte inte det minsta - Jädra häst! Igår kom Hanna och kollade hans fot och satte på han dojjan igen. Allt ser bra ut och han är verken halt eller svullen eller varm så nu får han gå i Chillis hage så han inte behöver klaffa runt i lervällingen i hans vanliga hage.
ChilliMys
Chilli har varit hemma på Jullova och det har varit så mysigt. Underbara - Gosigaste Hingsten =-) . Coolare hingst får man allt leta efter. När mannen körde runt med grävaren och fixade så stod han mycket intresserad och tittade på och jag tror minsann han älskar maskiner lika mycket som alla andra karlar, hahaha. Han är så himla duktig, snäll, cool vår snygga kille =-)
Coola Chilli
Igår tog Chillis julledighet slut och det var dax att åka tillbaka till Olof och Frida på Oshästar. Och Ja jag saknar honom redan men vet att han har det jätte bra hos Olof. Dessutom vet jag att Chilli älskar att vara där så det kan inte bli bättre =-).
Nybadad
Nöjd Chilli hos Oshästar
Idag ska vi fixa stallet för Madde är tydligen sjuk och orkar inte komma =-(. Vi ska städa Alice stall som vi lånat någon vecka, det ska skrapas och kalkas om. Vi ska städa inne, duka, åka och handla och fixa mat, för ikväll kommer bästa vännerna M&M och planer och projekt skall smidas ;-) .  Vi har mycket på gång nu men inget jag kommer avslöja här och nu utan det får ni allt vänta på tills allt är på plats =-). Ja jag får väl sätta fart här så jag hinner med allt innan kvällen...

Ni får ha en mysig helg och ta hand om Er =-)

2 kommentarer:

  1. Klart han ska ha koll på vad ni gör! Å godkänna! Det är väl han som ska vara kung på gården! :-) Ska bli kul o se hur ni får ihop det till slut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är redan kung på gården ;-)
      Imorgon fortsätter bygget. Ska bli skönt när det är klart =-)

      Radera