söndag 18 maj 2014

Betessläpp för Hingståringarna

I Fredags var det tid för semin här igen. Chocka koo hade inte släppt sitt ägg så det var bara att åka till Blädde och tappa ChilliBoy. Passade bra då vi hade skick på honom också. Montina hade släppt sitt ägg så henne ska vi spruta igång nu på Onsdag. Amy stod med stort ägg men var inte öppen för semin så nu håller vi tummarna att ägget finns kvar och kan semineras på imorgon Måndag.
Fina Montina
Kvällen spenderades tillsammans med härliga vänner som bjöd på god fläskstek och rödkål, så jädra gott! Till dessert blev det blåbärpaj. Tusen Tack för en underbar kväll =-)
Duktiga Killarna stod helt stilla hela vägen
På lördagen fick vi upp samtidigt som tuppen för att fodra hästar och släppa ut alla för att därefter plocka in Emmerzon och fina Lawintwo som skulle köras på hingstbete. Havanna fick stå på box medan vi for iväg så hon inte skulle bryta sig ut när kompisarna försvann. Snälla Buz fick agera sällskap åt henne vilket han såg med största ansvar, för visst är Havanna en snygg tös och den måste man såklart ta hand om ;-) Hahaha. Allt gick super bra med lastning och  släppet. Grabbarna går nu en kuperad hage på ca 15 ha med massor av gräs och endast 5 vänner som konkurrerar om maten  - Alltså inget bråk och tjafs =-) Medan vi var och släppte pågarna fria så passade farmor och farfar Mio. Då passade bästa Farfar Stig på att bygga en kaninbur till vår två godingar - Gissa om dom älskar den =-) Finns inget bättre än lyckliga nöjd djur vare sig dom är stora eller små =-)
Nöjda Killar =-)
Inget är som väntans tider men nu tycker jag faktiskt att ponnytrollet kan trycka ut sitt föl =-)
Emmerzon skyddar sin kompis - Var inte dum för då får ni med mig att göra ;-)

Har fixat i stallet hela dagen och gödat dom sista hagarna vilket passade jätte bra då har regnat typ hela dagen här och gör så fortfarande. Oj vad vårt gräs kommer växa =-).
Hallå, Vi står faktiskt och käkar här...!

Nu blir det god mat som kommer bestå av en het räkgryta med hemma gjort naan och glasnudlar och jasminris. Till dessert ska vi h päronglass och nougatglass med goda jordgubbar =-) Till detta ska det streamas en bra film.
Parhästarna =-)
Imorgon är det på det igen - semin hägrar - föl hägrar - Spänningen är total över allt som väntas och förväntas!
Gräs är gott
                                        Ni får ha en mysig Söndagskväll & Ta hand om Er!
Bye bye Morsan, See you later =-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar